Acaba hararetinizi ne alır?

Bu yaz çok sıcak geçecek... Peki siz doğru sandığınız yanlışların farkında mısınız?

Yaz ayları yağmurlarla başlasa da uzmanlar bu yazın çok sıcak geçeceği uyarısında bulunuyor. Artan sıcaklıklarla birlikte vücudun hararetini en iyi hangi yiyecek ve içeceklerin aldığı ise tartışılıyor. Suyun hararete en fazla direnen içecek olduğunu belirten uzmanlar, alkolü kesinlikle tavsiye etmiyor: 

* SU: 2 saat 

Vücudu hararetten korumanın en iyi yolu su içmek. Su içerdiği mineraller ve katıksız oluşuyla hararete en fazla direnen içecek. Ancak aç karnına fazla su tüketmek mideye pek yararlı değil. 

* SICAK ÇAY: 2 saat

Sıcak çay vücudun normalden daha sıcak olduğunu düşünmesine yol açar ve damarların genleşmesini sağlar. Damardan daha çok kan geçince vücudumuzda dolaşan kan soğuyor, böylece vücudumuz kendisini rehavete bırakıyor. 

* KARPUZ: 1.5 saat

B1, B2, C, PP, folasin ve karoten içeren karpuz günde 150 gram tüketildiğinde vücudun 1 günlük magnezyum ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca içerdiği aşırı su miktarı yüzünden kanı temizliyor. Sadece 50 kalori olması da kilo alma derdini ortadan kaldırıyor. 

* DOĞAL MEYVE SUYU: 1 saat 

Özellikle vişne, elma ve portakal suyu 1 saate kadar harareti alabiliyor. Çok şekerli olan meyve sularında bu süre daha da düşebiliyor. 

* ICE TEA: 30 dakika 

Gaz içermediği için koladan daha fazla ferahlık hissi veriyor. Buzlu çay 30 dakika boyunca mideyi ferahlatabiliyor. Ancak içerdiği şeker yüzünden kalorisi bir hayli fazla 165 kalori... 

* KOLA: 10 dakika 

Buz gibi kola içmek aslında vücuda sadece anlık harareti kesmeye yarıyor. Asitli ve şekerli olan bu kola sadece 10 dakika vücudun hararetini alıyor. Ayrıca 210 kalori olması da kilo almaya neden oluyor.

* DONDURMA: 5 dakika 

Dondurmayı yedikten sonra midenizde ferahlama hissediyorsunuz. Ancak bu ferahlık hissi sadece 5 dakika sürüyor. Ayrıca dondurmada 170 kalori bulunuyor.

* ALKOLLÜ İÇECEKLER: önerilmiyor 

Alkol kandaki şeker miktarını düşürdüğü için daha fazla susuzluk hissine neden oluyor ve kesinlikle tavsiye edilmiyor.

kaynak: gazetevatan.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu