Enerji durgunluğunuzu ölçün

Enerji durgunluğunuzu tespit edinGeleneksel Çin Tıbbı enerji durgunluğunun nerede olduğunu teşhis etmeye yardımcı olur.

Bu yöntemle enerji durgunluğunuzu tespit edin. Kendi kendini kontrol, Geleneksel Çin Tıbbı önleme programının vazgeçilmez bir parçasıdır. Geleneksel Çin Tıbbı enerji durgunluğunun nerede olduğunu teşhis etmeye yardımcı olur.

SIK TEKRARLANAN RAHATSIZLIKLAR iÇiN KONTROL LiSTESi

1. Âdet öncesi sendromu yaşıyor musunuz?
2. Saman nezlesine yakalanıyor musunuz?
3. Hava veya mevsim değiştiğinde bedensel rahatsızlıklar yaşıyor musunuz?
4. Nefesiniz kötü kokuyor mu?
5. Kulağınız çınlıyor mu?
6. Tırnaklarınız kırılgan veya ince mi?
7. Burun bölgeniz sürekli kızarık mı?
8. Gözleriniz sıkça yaşarıyor mu?
9. Sık sık baş ağrısı çekiyor musunuz?
10. Vücudunuzda sivilce çıkıyor mu?

KARACiĞER SAĞLIĞI, KiLiT ÖNEM TAŞIYOR

1. Adet öncesi sendrom, karaciğer işlev bozukluğunun bir belirtisidir. Âdet öncesi sendrom; migren dahil çok çeşitli baş ağrıları, mide bulantısı, kabızlık, ishal, öfke, depresyon, ruhsal çalkantı gibi çeşitli sorunları barındırır. Birbiriyle ilgisiz gibi görünen bu durumların asıl sebebi aynıdır: Karaciğerde ‘Çi' durgunluğu. Karaciğerin işlev bozukluğu tedavi edilmediği sürece bu sorunlar da devam eder. Oysa kadınlar, bu sendromu tahammül etmeleri gereken bir durum olarak görür.

2. Saman nezlesi genelde ilkbaharda ve sonbaharda olur. İlkbahar, karaciğerin mevsimidir ve göz karaciğerin ‘pencere'sidir. Eğer ilkbaharda saman nezlesine yakalanırsanız gözleriniz kaşınır ve sulanır. Sonbahar, akciğerin mevsimidir ve ‘pencere'si burundur. Buna göre, eğer sonbaharda saman nezlesine yakalanırsanız burnunuz akar. İyileşmenin yolu ilgili organın işlevini düzeltmektir.

3. Mevsimde değişimler olduğunda bedeninizin enerjisi uyum içinde değilse çeşitli sağlık sorunları oluşur. Böbreğin hâkim olduğu kış mevsiminde sürekli soğuk algınlığına ya da nezleye yakalanıyorsanız bu durum, böbrekte ‘Çi' yetersizliğiyle ilişkilidir. Eğer ilkbahara geçişte başınızın üst kısmı ağrıyorsa ya da aşırı öfkeleniyorsanız karaciğerinizde işlev bozukluğu vardır. Eğer kalp sorununuz varsa kalbin baskın olduğu yaz mevsiminde büyük rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz.

4. Nefesin kötü kokması, karaciğerde ‘Çi' durgunluğunun bir belirtisidir. Duygusal sorunlar veya stres de nefesin kötü kokmasına yol açabilir. Gargara, diş macunu ve nefes açıcı naneler sorunun asıl kaynağını çözmez. Özellikle kronik duygusal rahatsızlıkları iyileştirmenin sağlıklı yollarını arayın.

5. Eğer kulaklarınızla ilgili fiziksel bir sorununuz yoksa kulak çınlaması böbrekte ‘Çi' yetersizliğine işaret eder. Bu işareti dikkate almalısınız. Böbrek ‘Çi' enerjisini güçlendirmek için öğünlerinizde; ıstakoz, istiridye, midye, karides, kara fasulye, ceviz ve diğer yemişleri sık yiyin. Ayrıca şifalı bitki ve akupunktur tedavilerine başvurabilirsiniz.       
                                        
6. Dışsal işaretlerle içsel durumları teşhis edebilirsiniz. Sözgelimi, tırnaklarınız karaciğerinizin aynasıdır. Karaciğeriniz sağlıklıysa tırnaklarınız parlak olur, kolay kırılmaz ve çabuk büyür. Midye ve kabuklu deniz hayvanları tırnakları sağlıklı hale getirir. Tırnaklarınızı düzenli aralıklarla kontrol edin. Eğer yarım aylar beyaz ve tam değilse karaciğer ‘Çi' enerjiniz zayıflıyor veya azalıyor demektir.               
    
7. Burun kızarmışsa mide aşırı ısınmış demektir. Bu durum bazen karaciğerin işlevindeki dengesizlikle ilişkilidir. Akupunktur, şifalı bitkiler ve yaşam biçimi değişiklikleri bu durumu düzeltebilir.

8. Gözler karaciğerin ‘pencere'sidir. Eğer gözleriniz sık sık yaşarıyorsa ya da bir göz sorunu yüzünden uyanıyorsanız, karaciğer ‘Çi' enerjiniz durgunlaşıyor demektir.

9. Baş ağrısını tedavi için dengesini yitirmiş organı teşhis etmek gerekir. Örneğin, başın her iki yanındaki ağrılar safrakesesiyle,  alındaki ağrılar mideyle ve başın tepesindeki ağrılar karaciğerle ilişkilidir.

10. Ergenlik sivilcelerinden mustaripseniz, karaciğeriniz ve böbreğiniz dengesini yitirmiş demektir. Bu iki organ cildinizi temiz ve pürüzsüz tutmak için, birbirlerine iletmeleri gereken mesajları iletememektedir. Öfke ve stres, ergenlik sivilcelerinin iki önemli sebebidir.

Duygusal Sorunlar, Fiziksel Sorunlar Doğurur

Çoğu kadın, kronik geniz akıntısından ve ardından boğazlarında topak oluşmasından şikâyet eder. Genelde bu durum, sinüs sorunlarına bağlanır. Sık sık ağızlarını temizlerler ya da birkaç dakikada bir öksürürler. Bazıları burun ameliyatı geçirecek kadar ileri gider. Klasik Çin Tıbbına göre bu, duygusal sebeplere dayanan fiziksel durumdur. Bu kadınların boğazlarını tıkayan şey bir ‘Çi' topağıdır. Söz konusu topak; kronik öfkeden veya üzüntüden kaynaklanır. Bu sorunun asıl sebebini çözmek için karaciğerin çalışmasını yeniden dengelemek gerekir.

Kaynak:Milliyet.com.tr
Alıntı:Leyditurk.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu